28. Marraskuu 2019
Katja Liljan kurssit ja workshopit keväällä 2020
 Kevään 2020 kurssit Studio Yamassa  Iyengarjooga® taso 1 Paikka: Stu... Lue lisää
19. Kesäkuu 2019
Kevät ja syksy 2020: retriitit ja matkat
 Vuoden 2020 ylelliset Gardan retriitit ja uutuutena Tuomiston kartanon joogaretriitit Varmi... Lue lisää
19. Kesäkuu 2019
Workshopit, kurssit ja tapahtumat syksyllä 2019
Syksy 2019! Katja Liljan (os. Keränen) ohjaamat kurssit ja workshopit   Iyengarjooga... Lue lisää
29. Maaliskuu 2019
Katja Keräsen ohjaamat workshopit kesällä 2019
 Iyengarjoogan® Dharana-workshopit Studio Yamassa Helsingissä, kesä 2019 Al... Lue lisää
7. Joulukuu 2018
Kevät 2019: kurssit ja workshopit
Katja Keräsen ohjaamat kurssit, viikkotunnit ja workshopit keväällä 2019 ... Lue lisää

Pune-blogi: osa 26

24. Elokuu 2012 - 11:59

su 19.8.2012

Ensiksi: ystävät rakkaat, jotka olette kommentoineet blogiani ja ehkä ihmetelleet, miksi kommentit eivät tule näkyviin. Syy on ollut minun. Olen ollut huono administeri tähän saakka, mutta nyt kaikki on toisin. Tiedän nyt, että kommenteistanne ei tule ilmoitusta sähköpostiin kuten olen kaikki nämä vuodet luullut. Huoh. Tiedän, mistä mun pitää ne käydä katsomassa ja hyväksymässä. Kiitos kommenteistanne! Kaikki ovat nyt julkaistu. Tästä eteenpäin, katson ne säännöllisesti, joten jatkakaa kommentointianne. Tämä on paljon kivempaa, jos/kun tulee dialogia. Ja pahoittelut jälkijättöisyydestäni.

Sitten: back to Pune!

Niin kuin kaikkialla on tapana käydä, kun jossain vähän pidempään on: elämään alkaa tulla rutiineja. Niin myös elämään täällä Punessa. Elämä alkaa rutinoitua, kun jokapäiväiset arjen askareet etsiytyvät omiin uomiinsa ja niihin tulee tietynlainen tuttuussuhde. Koko ajan ei tarvitse ihmetellä, että mistäs valot tulee päälle ja mitä katua pitkin pääsee kotiin, tietää, mikä on astianpesusaippuaa ja miltä näyttää intialainen kattila. Osaa laittaa kaasuhellan sopivalle tulelle, jottei espressokannun muoviosat kärähdä. Tietää, että vettä pitää hakea koko ajan lisää, vaikka sitä olisi vielä jäljellä ja osaa käsitellä kenkkuilevaa suihkua, joka aluksi tuntui suihkuttavan kuumaa ja kylmää vettä täysin randomina. Ei kaipaa enää vessaan paperia, ja wc-asioinnit hoituvat tyylikkäästi vessan tyypistä huolimatta. Tietää, milloin riksakuskien kanssa kannattaa neuvotella hinnasta ja milloin pitää vain sanoa, että laita mittari päälle ja mennään sen mukaan. Muistaa ottaa sateenvarjon mukaan, vaikka aurinko paistaisi ja osaa laittaa puhelimen latautumaan keittiön virtapisteeseen, koska laturi on liian painava oman huoneen virtapisteelle. Tietää, että välillä sähköt ja vedentulo pätkivät. Ostelee tottuneesti kadunvarsikauppiaalta haluamansa hedelmät ja vihannekset, ymmärtää kutakuinkin mitä minkin pitää maksaa sekä tietää, että omenat ovat täällä oikeasti tähän aikaan suhteellisen kalliita. Tietää myös kenellä kauppiasta on yleensä myös perunoita tarjolla ja sen, että kadunvarsien kaupoista saa maitoa pussissa.

On myös tottunut siihen, että B.K.S. on aina treeneissä mukana. Enää ei tarvitse yrittää vaivihkaa olla niin kuin ei huomaisikaan häntä, samalla kuitenkin koko ajan sivusilmällä huomaten. Enää ei B.K.S. tunnu niin kovasti nähtävyydeltä, jolta hän aluksi tuntui, vaikka koko ajan yritti olla, että ei tässä mitään, kunhan vähän tässä ehkä tämänhetkisen maailman tunnetuimman ja arvostetuimman joogagurun kanssa treenaillaan vierekkäisillä matoilla. Ei tässä mitään, ihan vain keskityn omaan harjoitukseeni.

Nautin täysin siemauksin tästä rutinoitumisvaiheesta.

Esko kirjoitti 24.08.2012 - 13:53

Taitaa paluusi olla melkoinen kulttuurishokki kun kaikki toimii liian hyvin. Onneksi sulla on meitä yogaguruja sentään ihailtavana täälläkin!

Katja kirjoitti 25.08.2012 - 20:40

Joo on varmaan totuttelemista. Vaikka oikeesti täällä moni asia toimii todella hienosti. Siitä tulevassa blogissa.

Kuulin muuten, että Suomessa on ollut jo yöpakkasia. Niitä en kyllä kaipaa, varsinkaan elokuussa. Sää toimii täällä paremmin siinä mielessä.

Kommentoi

Nimesi:

Kommenttisi:

captcha
Kirjoita kenttään yllä olevat merkit:

 
border border