28. Marraskuu 2019
Katja Liljan kurssit ja workshopit keväällä 2020
 Kevään 2020 kurssit Studio Yamassa  Iyengarjooga® taso 1 Paikka: Stu... Lue lisää
19. Kesäkuu 2019
Kevät ja syksy 2020: retriitit ja matkat
 Vuoden 2020 ylelliset Gardan retriitit ja uutuutena Tuomiston kartanon joogaretriitit Varmi... Lue lisää
19. Kesäkuu 2019
Workshopit, kurssit ja tapahtumat syksyllä 2019
Syksy 2019! Katja Liljan (os. Keränen) ohjaamat kurssit ja workshopit   Iyengarjooga... Lue lisää
29. Maaliskuu 2019
Katja Keräsen ohjaamat workshopit kesällä 2019
 Iyengarjoogan® Dharana-workshopit Studio Yamassa Helsingissä, kesä 2019 Al... Lue lisää
7. Joulukuu 2018
Kevät 2019: kurssit ja workshopit
Katja Keräsen ohjaamat kurssit, viikkotunnit ja workshopit keväällä 2019 ... Lue lisää

Pakkasta

2. Tammikuu 2010 - 19:28

Hieno talvimeininki jatkuu. Levin lakeuksilla pakkasmittari jämähti joulun ajaksi -28 asteen tiimoille. Minulla oli Lapissa mukana sukset ja äitini miehellä uikkarit. Arvatkaapa kumpi käytti välineitään enemmän? Jep, minä se en ollut.

Asuimme ihanassa pirtissä. Järven rannassa oli vanhanaikainen, puilla lämmitettävä, tunnelmallinen sauna. Vesi kuumennettiin perinteisesti padassa. Ja takkatuli loimusi pukutiloissa. Hiihtämisen sijaan katsoin parhaaksi keskittyä saunomiseen ja nukkumiseen. Rannassa olisi ollut avantokin, mutta minusta oli paljon mukavampi istua löyläämässä. Kävin kerran muka yrittämässä eli seisomassa viisi sekuntia alasti terassilla. Sekin tuntui sen verran navakalta meiningiltä, että päätin avantokokeilujen saavan jäädä.

Hiihtolenkeillä en pääse kamalasti retostelemaan. Kävin Lapissa kerran hiihtämässä. Viisitoista kokonaista minuuttia. Siinä ajassa sain varpaani sen verran kohmeeseen, että katsoin parhaaksi katsoa kuin katua. Ärsyttävää, kun muuten on hyvä ja lämmin olo ja vaatetus pelaa, mutta sitten aina jotkut mitättömät ulokkeet kuten varpaat tai sormet muistuttavat inhimillisyydestäni.

Poikkesin matkalla myös Oulussa. Oulun Raksilan uimahalli on niin autuas paikka, että sinne on päästävä aina kun on paikkakunnalla. Suosittelen! Hyvä 50 metrin baana, eikä yleensä liian tukkoista. Ja sitten se mieletön mikä lie terapia-allas kaikkine hierovine suihkuineen ja virtauksineen. Uimahallissa panin merkille, että  uintiratoja polskutteli lisäkseni ainoastaan yksi naishenkilö. Altaassa oli toki paljon naisia, mutta he olivat kaikki vesijuoksuradalla. Onhan se vesijuoksu ihan mukavaa ja tehokasta, mutta älkää nyt Oulun naiset kokonaan lakatko uimasta. Uiminen on todella monipuolista liikuntaa. Ja sen lisäksi jumalten laji.

 

 

Kommentoi

Nimesi:

Kommenttisi:

captcha
Kirjoita kenttään yllä olevat merkit:

 
border border